Zoek
Tomatensoep met balletjes
4
50 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 takken selder
2 wortelen
4 eetlepels Solo
2 eetlepels tomatenconcentraat
1 l water
1 kruidentuiltje
2 blokjes Knorr Finesse kipbouillon
1 snuifje curry poeder
6 tomaten
3 uien
1 aardappel
0.5 teentje knoflook
1 paprika (snuifje)
250 g varkensgehakt
250 g kalfsgehakt
suiker
1 oudbakken pistolet
zout
1 ei
1 ui (fijngehakte)
peper
muskaatnoot
Bereiding
1
Maak de groenten schoon, was ze en snij ze vervolgens in stukken van 3 tot 4 cm.
2
Laat in een kookpan de Solo smelten, doe het deksel erop en laat de groenten een tiental minuten slinken.
3
Voeg hettomatenconcentraat 1 liter water en bouillonblokjes toe en kruid matig.
4
Brreng aan de kook en laat 25 minuten doorkoken.
5
Mix de soep en als u het nodig vindt kunt u ze zeven. Kruid verder en voeg naar eigen smaak suiker toe.
6
Laat de pistolet weken in water tot hij goed vochtig is, knijp er het overtollige vocht eruit te laten en hak fijn.
7
Doe het gehakten , de gehakte ui, de pistolet, het zout, de peper de look en het snuifje paprika en muskaat in een grote pot.
8
Doe er het ei bij. Meng goed om een homogene vulling te bekomen en breng zo nodig verder op smaak.
9
Maak nu uw balletjes. Maak daarbij regelmatig uw handen nat om gemakkelijker te werken. 1
0
Pocheer ze in een bodempje water. Reken 4 tot 5 minuten kooktijd.
Tomatensoep met balletjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min
Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept