PARIJSE UIENSOEP

4
5 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De uien pellen en grof hakken. Boter in een pan verhitten. De uien daarin goed roerende lichtgeel bakken en gaar laten worden. Er de bloem al roerende over strooien en er vervolgens de bouillon bij gieten onder voortdurend roeren en 20 minuten zachtjes laten koken. Pittig op smaak brengen met zout en witte peper. Warm houden, maar liefst niet koken. De sneetjes stokbrood roosteren, de soep overdoen in 4 vuurvaste kommen en daar de sneetjes voorzichtig opleggen. Dik bestrooien met kaas en dan 5 minuten onder de voorverwarmde grill of in de voorverwarmde hete oven (260°) plaatsen.
  • 2 De kaas hoeft alleen uit te smelten.
  • 3 Meteen serveren en genieten van deze geniale eenvoud!
  • 4 Deze soep is vooral zeer heilzaam als “afzakkertje” na een avond waarop enige slordige glazen zijn gedronken….

PARIJSE UIENSOEP is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept