1 Schil de gamba's en verwijder de in de lengte lopende darm op de rug. Was de gamba's onder stromend water en laat op een theedoek uitlekken. Schil de galangal en de gember en snijd in plakjes. Was de groene chilipepers, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd het citroengras in enkele lange stukken.
2 Verhit de olie in een pan en bak daarin de gambaschillen en -koppen. Blus het geheel af met water en giet het water er helemaal bij. Voeg zout, galangal, gember, groene chilipepers, citroengras en kaffir-limoenblaadjes toe en laat ca. 30 minuten lichtjes koken.
3 Maak in de tussentijd de bosuitjes schoon en snijd ze met het frisse groen in ringen. Was de rode chilipepers, snijd in ringen en verwijder de zaadjes. Giet de bouillon door een zeef en breng het vocht opnieuw aan de kook. Voeg de gamba's, bosuitjes en chilipepers toe en laat de soep nog 3-5 minuten trekken.
4 Breng de soep op smaak met limoensap en vissaus en garneer hem met verse koriander.