Zoek
Dessertsoep met bruin bier en vanille-ijs
4
35 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eetlepels Solo Vloeibaar
2 eetlepels bloem
50 cl bruin bier
schil van 1 citroen
1 eetlepel geraspte gember
1 koffielepel kaneel
6 kruidnagels
100 g rietsuiker
3 eierdooiers
2.5 dl melk
4 bollen vanille-ijs
Bereiding
1
Laat de Solo Vloeibaar smelten in een pan.
2
Meng de bloem met de Solo tot een smeuïg geheel.
3
Giet vervolgens het bier over deze ‘roux' en kook het mengsel al kloppend in.
4
Voeg de citroenschil, gember, kaneel, kruidnagels en suiker toe.
5
Breng aan de kook.
6
Halveer de temperatuur zodra het kookpunt word bereikt. Laat 20 minuten verder sudderen.
7
Voeg wat bier toe als de vloeistof te dik wordt.
8
Verwijder de kruidnagels.
9
Meng de 3 eierdooiers met de melk. 1
0
Giet dit mengsel voorzichtig bij de biersoep en warm op zonder te laten koken.1
1
Giet het mengsel in een diep bord met een bol vanille-ijs of vruchtenmoes.
Dessertsoep met bruin bier en vanille-ijs is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Dessertsoep Met Bruin Bier En Vanille Ijs
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Dessertsoep
30-60 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Dessertsoep
10-20 min -
Nagerecht
Bekijk recept