1 Was de tomaten. Verwijder de steeltjes. Dompel ze enkele seconden in kokend water. Als de schil begint los te laten, laat u ze uitlekken en pelt u ze.
2 Was en droog de basilicum en trek de blaadjes eraf.
3 Was de paprika's en dompel ze 5 minuten in kokend water.
4 Laat ze uitlekken en pel ze. Verwijder de pitjes en snijd ze in dobbelsteentjes.
5 Verwijder de korst van de sneetjes toastbrood en pel de look.
6 Doe de tomaten, de paprikablokjes en het brood in de kom van een mixer.
7 Voeg de olijfolie, de azijn, het citroensap, de look, de basilicumblaadjes en de tabasco toe.
8 Mix tot u een dikke soep krijgt. Breng op smaak en giet de soep in kommetjes.
9 Zet de kommetjes minstens twee uur in de koelkast.1
0 Dien de gazpacho goed gekoeld op, versierd met een blaadje platte peterselie.