Moderne waterzooi met kip

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kip
  • 2  Spoel de kippenfilet onder koud water en dep droog met keukenpapier. Kruid de kip met kipkruiden. Laat wat Solo heet worden in een pan en bak de filets kort aan tot goudbruin. Laat verder garen in de oven.
  • 3
  • 4 Groenten
  • 5 Reinig de groenten. Snij de wortels, de selder, prei en ui in julienne. Stoof ze langzaam in een klont Solo. Van de bloemkool en brocolli snijden we telkens een handjevol mini-roosjes. Kook deze zeer kort in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water.Schil de aardappelen in kasteelaardappelen. (zeshoekig, op een punt uitlopend). Kook ze beetgaar in gezouten water.
  • 6 Saus
  • 7 Neem de kippenbouillon en kruid die stevig met peper en zout. Laat even inkoken. Haal het laurierblaadje en het takje tijm er uit. Mix er op het einde de gewassen waterkers onder, samen met de room en de zure room.
  • 8 Gepocheerd ei
  • 9 Pocheer de eieren in water met een scheutje azijn. Zet een pan op het vuur met voldoende water en wat azijn. Breek telkens een ei in een tasje. Net voor het water gaat koken, leg je er voorzichtig het goed gekoelde ei in. Roer in rondjes met een lepel zodat het eiwit de eidooier mooi gaat omsluiten. Na drie of vier minutengaan de eieren drijven en dan kan je ze eruit halen. Zorg dat je een kom met water en ijs hebt klaarstaan om er de eieren in af te koelen en zo het kookproces te stoppen. Net voor het serveren kan je de gepocheerde eieren kort opwarmen in wat warm water.1
  • 0 Te moeilijk ? Gebruik dan het trucje van Jeroen. 1
  • 1 Neem een presentatiering en leg er vershoudfolie in zodat de folie ruim over de ring uitsteekt. Smeer de binnenkant van de ring lichtjes met wat olijfolie in. Breek een ei in de ring en knoop de folie zorgvuldig dicht zodat je een zakje krijgt met daarin het ei. Leg dit zakje in net geen kokend water en laat pocheren. 1
  • 2 1
  • 3 Presentatie1
  • 4 Leg twee eetlepels groenten in julienne in een diep bord. Schep er de bloemkool en broccoli bij. Leg er de kipfilet op en schik er de aardappelen bij. Schenk de saus er rijkelijk over. Haal de gepocheerde eitjes kort door warm water (om ze op te warmen) en leg het gepocheerd ei op de kippenfilet. Versier met een mooi takje waterkers.

Moderne waterzooi met kip is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

De moderne Dame Blanche-taart
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Moderne Irish Stew
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moderne Snert Met Room
30-60 min -
Bekijk recept
Moderne variant op de traditionele grondwitloofsoe
0 min
Bekijk recept