Vissoep

10
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mosselen koken met, uien en selder, tijm, laurier, peterseliestengels en een beetje witte wijn. Gekookte mosselen uit hun schelp halen en het mosselvocht zeven, mosselen bewaren in een beetje mosselvocht.
  • 2 De wijtingfilets in vier snijden, de staartvis in stukjes snijden van 2 cm.
  • 3 De ui fijn snipperen en het wit van prei en selder fijn snijden, peterselie grof hakken.
  • 4 Boter in een soepketel smelten, de prei, selder en ui lichtjes al roerend stoven.
  • 5 De staartvis toevoegen en opnieuw enkele minuten stoven.
  • 6 De wijting toevoegen en opnieuw en onder deksel, niet roeren, gaar laten sudderen.
  • 7 Kruiden met peper&zout en marjolein.
  • 8 Begieten met mosselvocht en visfumet en gedurende 10 min. zachtjes laten koken.
  • 9 Juist voor het opdienen de mosselen en de garnalen in de borden verdelen, niet laten koken, de soep in de borden of kommen doen, bestrooien met grof gehakte peterselie.1
  • 0 Snij van een vierkant toastbrood sneetjes van 1 cm dik en doe de korsten eraf, bestrooi met gemalen parmezaankaas en leg een klontje boter in het midden, zet onder de grill.

Vissoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vissoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vissoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept