Mosselsoepje met safraan en broccoli

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de Solo en fruit de uien en de stoofselder zonder ze te laten kleuren.
  • 2 Voeg de tijm toe en blus met de wijn.
  • 3 Voeg de mosselen toe en bedek de pan met een deksel.
  • 4 Schud de mosselen geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  • 5 Als de mosselen helemaal open zijn, zijn ze gaar.
  • 6 Neem de mosselen uit de pan, haal ze uit de schelp en hou 4 mosselschelpen apart.
  • 7 Giet het kookvocht door een zeef, voeg de room en de safraan toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Snij de broccoli in kleine stukjes en kook ze in gezouten water. Spoel meteen met koud water om de mooie groene kleur te behouden.
  • 9 Verdeel de mosselen en broccoli in kleine kommetjes of kopjes en voeg het soepje toe. 1
  • 0 Zet een mosselschelp op de rand van het kommetje met een takje groen naar keuze.

Mosselsoepje met safraan en broccoli is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselsoepje
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselsoepje met kokosmelk
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosters mosselsoepje
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselsoepje geparfumeerd met saffraan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept