1 Schil de teentjes look. Was, zwier en droog de rucola.Doe de look, de rucola en de pijnappelzaadjes in een vijzel en stamp ze fijn terwijl je er geleidelijk olijfolie aan toevoegt.Doe er zout en peper bij. Zet op een koele plaats opzij, afgedekt met folie.
2 Schil en hak de uien.
3 Schil en rasp de aardappelen.
4 Laat de Solo smelten in een kookpot.
5 Doe er al roerend de ui in.
6 Laat fruiten zonder te kleuren en voeg er dan de aardappelen bij.
7 Laat 5 minuten koken terwijl je roert.
8 Giet 1,5 liter water in de kookpot, zet het deksel erop en laat 15 minuten koken.
9 Aan het einde van de kooktijd mix je alles tot een gebonden soep.1
0 Breng op smaak met zout en voeg de room toe. 1
1 Zet het op een zacht vuurtje en laat de soep opwarmen tot juist vóór het kookpunt.1
2 Neem ze van het vuur en verdeel de soep over de borden , voeg er de rucolabereiding aan toe en draai er nog eens met een lepel door.
Aardappelenvelouté met rucolabereiding is een recept van Solo Open Kitchen