Zoek
Selderroomsoep met kaaskorstjes en noten
6
35 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 knolselderij
4 aardappelen
30 cl light room
50 g Solo
12 fijne sneetjes stokbrood
150 g verse kaas
12 gepelde noten
1 teentje look
Solo Vloeibaar
1 soeplepel gehakte selderijstengels
zout
peper
Bereiding
1
Schil de knolselderij en de aardappelen. Snij ze in stukken en leg ze in een kookpot.
2
Bedek ze met water, doe er zout bij en breng ze aan de kook. Verminder het vuur en laat ze 25 minuten sudderen.
3
Mix de gekookte selderij en aardappelen langdurig tot een smeuïge soep. Doe er al kloppend de light room en de Solo bij.
4
Doe peper en zout bij de selderroomsoep en hou ze zonder koken warm op een zacht vuurtje.
5
Rooster de sneetjes stokbrood. Wrijf ze in met het in twee gesneden teentje look.
6
Plet de verse kaas met een vork, doe er peper en zout bij.
7
Breng een lepeltje kaas aan op elk sneetje stokbrood.
8
Hak de gepelde noten grof en strooi ze op de kaas.
9
Verdeel de selderroomsoep over vier diepe borden, voeg er een scheutje Solo Vloeibaar aan toe en strooi er gehakte selderijstengel op. 1
0
Dien onmiddellijk op met kaaskorstjes en noten.
Selderroomsoep met kaaskorstjes en noten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min
Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Selderroomsoep met Stilton
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept