Kruidige kippensoep met kokosmelk en kiwi

6
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel het citroenkruid en snij het fijn. Pel de gember en rasp of hak hem fijn, schil de look en hak hem. Open de Spaanse pepers, haal de zaadjes eruit en hak ze.
  • 2 Warm de Solo Vloeibaar op in een grote kookpot en voeg er het citroenkruid, de blaadjes van de citroenboom, de gember, de look, de Spaanse pepers en het kurkumapoeder aan toe.
  • 3 Laat alles 1 tot 2 minuten fruiten op een zacht vuurtje en giet dan de kokosmelk, het water en de nuoc-mâm erbij.
  • 4 Voeg er het blokje gevogeltebouillon aan toe en breng alles aan de kook.
  • 5 Verwijder het vel van de kip en snij het vlees in kleine stukjes.
  • 6 Doe het in de kookpot en laat het 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  • 7 Pel ondertussen de kiwi's en snij ze in blokjes.
  • 8 Was, droog en ontblader de basilicum en snij fijn.
  • 9 Bewaar 6 blaadjes voor de versiering. Pers de halve citroen uit.1
  • 0 Op het moment dat je de soep warm opdient, voeg je er de blokjes kiwi, de fijngesneden basilicum en het citroensap aan toe.

Kruidige kippensoep met kokosmelk en kiwi is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
IJsje van kiwi met munt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept