Soep van wijting

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1 Groeten kuisen en wassen. Mosselen wassen kuisen en nazien.
  • 2 2 Snij alle groenten in kleine dobbel-steentjes. Pel de knoflookteentjes en hak
  • 3 ze fijn.
  • 4 3 Snij de champignons in dunne schijfjes .
  • 5 4 Rol de wijtingfilets op en steek ze vast met een cocktailprikkertje.
  • 6 ( velkant altijd naar binnen .)
  • 7 5 fruit de helft van de ui en de bleekselder samen met de wortelen, de prei en het
  • 8 knoflook in de olijfolie .
  • 9 6 Laat een tiental min. stoven, voeg de champignons toe en lat even meestoven.1
  • 0 7 Leg de wijtingfilets op dit groenbedje, voeg de tomatenpuree, de tijm en de laurier toe 1
  • 1 en kruid met peper en een weinig zout. Voeg water aan toe tot alles onder staat, breng1
  • 2 aan de kook en laat een kwartiertje sudderen.1
  • 3 8 Stoof de resterende ui en selder met een nootje boter en voeg er de mosselen toe. 1
  • 4 9 Kruiden met peper en zout.1
  • 5 10 Kook de mosselen gaar, haal uit de schelp en zet warm, zeef het mosselsap en 1
  • 6 voeg bij de soep.1
  • 7 11 Haal de groenten en de visfilets met een schuimspaan uit de soep. Verwijder de 1
  • 8 cocktailprikjes.1
  • 9 12 Verdeel de groenten, de vis en de mosselen over warme soepborden.2
  • 0 Doe het soepvocht door een zeef, voeg basilicum en peterselie toe, mix en giet over het garnituur.

Soep van wijting is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Visterrine met kappertjes en dragon
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken wijting met asperges en olijven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
GEPANEERDE WIJTINGFILET MET REMOULADESAUS
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wijting bercy
0 min
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept