1 Week de amandelen 4 uur in heet water of 8-10 uur in koud water . Laat ze uitlekken.
2 Pureer ze in een blender met het kikkererwtenmeel en 250ml kippenbouillon. Laat het mengsel in de blender staan.
3 Meng in een kommetje de gemalen komijn en koriander met de kurkuma, de cayennepeper en het kerriepoeder.
4 Verhit de olie in een wijde pan op middelhoog vuur en bak daar al roerend de stukjes vlees rondom in bruin. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.
5 Zet het vuur wat lager , doe snel de gember en knoflook in de pan en roer 30 sec. Voeg dan alle gemengde droge specerijen toe . Roer weer 30 sec . Roer de resterende bouillon erdoor, zeef de pasta uit de blender erboven en doe het achtergehouden vlees erbij.
6 Voeg eventueel wat zout toe . Breng alles aan de kook , leg het deksel op de pan , temper het vuur en laat het 1 uur zachtjes doorkoken met lamsvlees en 35 min met kippenvlees.
7 Proef of er nog zout bij moet en roer het citroensap erdoor.
8 Klaar is kees
Mulligatawnysoep met lamsvlees of kip is een recept van Solo Open Kitchen