Zoek
Champignon-crèmesoep
4
25 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 g champignons
60 ml Solo Vloeibaar
1 ui
1 eetlepel citroensap
1 koffielepel gedroogde tijm
zout en peper
2 eetlepels bloem
2 blokjes Knorr finesse groentebouillon
125 ml light room
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding
1
Los de bouillonlbokjes in 1 l warm water op.
2
Veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes.
3
Verwarm 30 ml Solo Vloeibaar in een pan en fruit de ui zachtjes aan.
4
Schep de champignons met het citroensap en de tijm erdoor.
5
Voeg zout en peper toe en laat het geheel in 5 minuten zachtjes gaar worden.
6
Verwarm 30 ml Solo Vloeibaar in een kookpot en roer de bloem erdoor.
7
Voeg al roerende een flinke scheut bouillon toe tot er een glad gebonden soep ontstaat. Roer de light room en de champignons met vocht door de soep.
8
Breng de soep al roerende opnieuw aan de kook en laat ze nog 5 à 10 minuten zachtjes sudderen. Strooi de peterselie erin.
Champignon-crèmesoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen
40 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse asperge-crèmesoep
25 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergecr mesoep
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tamarillocrèmesoep
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
13 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept