Bloemkoolcrème met parmezaanschilfers en olijfolie

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de bakplaat met de Solo. Leg er in één laag de bloemkoolroosjes, de aardappelblokjes en de lookteentjes op. Laat dit 10 minuten braden. Schep daarna de bloemkool, de aardappelen en de look in een stoofpot en giet er de helft van de melk bij. Voeg peper en zout toe. Breng dit aan de kook en verminder het vuur tot de helft zodra het kookpunt wordt bereikt. Laat de bereiding nog 10 minuten doorkoken, totdat je zonder weerstand met een vork in de groenten kan prikken. Neem een mixer of een roerzeef en maak puree van de groenten. Voeg de Solo en de nootmuskaat toe. Giet er de rest van de melk bij. Breng op smaak met peper en zout. Zet het deksel op de pot en breng de bloemkoolcrème aan de kook. Draai het vuur terug tot de helft en laat de soep nog 5 minuten sudderen. Dien de bloemkoolcrème op in kommetjes of in soepborden. Versier met Parmezaanschilfers, een straaltje olijfolie en een takje platte peterselie.

Bloemkoolcrème met parmezaanschilfers en olijfolie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

bloemkoolcrème
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
cannelloni met bloemkoolcrème, tomaat en amandelen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarbot met crème van bloemkool
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Torentje van Noordzeetong met grijze garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept