Mossel-currysoepje met basilicumroom

6
40 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij 3 uien en 1 selder in grove stukken en stoof ze aan.
  • 2 Voeg de gewassen mosselen toe en stoof ze mee met de ui en de selder doe de tijm en de laurier erbij.Kruit met p+z bevochtig met wat water en de wijn.
  • 3 Dan de mosselen als ze klaar zijn afgieten en voght houden.
  • 4 snij opnieuw 3 uien en 1 selder en delook in grove stukken en stoof ze aan, flambeer met de pastis en voeg het mosselvocht toe +/- 1/2 liter. Kruid met p+z curry en kurkuma.
  • 5 Kook desoep tot de groenten gaar zijn ,mix de soep en doe ze door een zeef .
  • 6 Laat ze nog eens opkoken en zet ze van het vuur en doe de room erbij.
  • 7 Kook de basliicum in gezouten water en giet ze dan af, klop de room half op en mix er de
  • 8 basilicum door. Doe in kleine glaasjes 2 mossels dan de soep en werk af met de room

Mossel-currysoepje met basilicumroom is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basilicumroom
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met basilicumroom
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gazpacho met gefrituurde roodbaars
1u55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met courgette, erwten en basilicumroom
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst
30 min-
Bekijk recept
Mosselen en mie in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen met citroenroom en peterselie
25 min Voorgerecht
Bekijk recept