1 Schil 1 komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer in grove stukken.
2 Schil de andere komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes. Hou apart.
3 Kruis de tomaten in, verwijder de kroontjes en pel de tomaten door ze 10 seconden onder te dompelen in kokend water en onmiddellijk in ijswater te leggen.
4 Verwijder de zaadlijsten van 3 tomaten en snij in kleine blokjes. Hou de blokjes apart.
5 Schil de paprika’s, snij 1 paprika grof, de andere in kleine blokjes. Hou de blokjes apart.
6 Pel de uien en snij ze grof.
7 Doe alle grove groenten in een pot, voeg de knoflook, tomatenpuree, xeresazijn en wat zout toe en bevochtig met water. Schik er 3 sneetjes wit brood op en laat dit minimum 4 uur in de koelkast marineren.
8 Snij de overige sneetjes brood in blokjes en bak ze goudbruin in Solo Vloeibaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
9 Voeg de olijfolie (0,5 dl) bij de gazpacho en mix de gazpacho met een staafmixer of in een blender. Indien je wenst, kan je de gazpacho door een fijne zeef halen.1
0 Breng de gazpacho op smaak met peper van de molen en zout.1
1 Serveer de gazpacho ijskoud met de garnituren erbij geschikt: komkommer, tomaat, paprika en broodcroutons. Zet ook een kannetje goede olijfolie op tafel om naar wens in de gazpacho te druppelen!