Courgettesoep met saffraan

6
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de courgettes (niet schillen) Verwijder de uiteinden en snij in stukken. Maak de uien schoon en snij in niet al te fijne stukken. Pel de tomaten en snij ook deze in stukken. Maak kippenbouillon (eventueel van 2 blokjes
    Voorbereiding
    : Laat de boter smelten en doe de courgettes en ui erin. Laat 5 min fruiten en roer af en toe eens om. Doe dan de stukjes tomaat erbij en meng goed. Overgiet dit met de bouillon en kruid met wat peper en zout. Laat dit zachtjes onder gesloten deksel 25 min koken. Strooi de saffraan erbij en mix zeer goed. Indien de soep te dik is kan men er nog wat bouillon bij doen. Dit is naargelang hoe u graag de soep wilt. Tip: Voor een iets feestelijkere toets kan men de soep op het bord garneren met wat fijn gesnipperde peterselie en in het midden een spiraaltje van wat verse room. Smakelijk!

Courgettesoep met saffraan is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Courgettesoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Eenvoudige courgettesoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Courgettesoep met pizzabroodjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roggebrood met kaas en soep
10 min
Bekijk recept