Zoek
Kervelsoep met gehaktballetjes
4
50 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
150 gr verse kervel
1 porei
2 uien
solo, bakken en braden
75 gr dessertrijst
2,5 liter water
2 bouillonketeltjes kip
peper&zout (pezo)
200 gr gehakt
1 ei
50 gr paneermeel
Bereiding
1
We wassen en snijden de prei in ringen, uien in halve ringen en versnipperen de kervel, we houden 25 gr kervel apart.
2
We stoven in een soepketel de ui en prei lichtjes aan in solo, dan voegen we de versnipperde kervel toe.
3
We overgieten alles met water en brengen aan de kook.
4
We voegen de bouillonketeltjes toe en kruiden met pezo.
5
We laten de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
6
We mixen de soep met een staafmixer, daarna voegen we de 25 gr kervel toe en de dessertrijst, laten nog een 10 tal minuten koken.
7
Ondertussen mengen we het gehakt met paneermeel en een opgeklopt ei. We rollen er kleine vleesballetjes van.
8
Deze balletjes koken we gedurende 5 minuten in licht gezouten water.
9
Als de balletjes gaar zijn, gieten we ze af, we doen een beetje van het kookvocht bij de soep.1
0
Balletjes in de soep doen en opdienen in warme soepborden, eventueel met een scheutje room.1
1
Tip: Je kan de dessertrijst vervangen door vermicelli. Deze mag van in het begin meegekookt worden.
Kervelsoep met gehaktballetjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min
Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kervelsoep met gerookte haring
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-kervelsoep
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Heldere Kervelsoep
20-30 min -
Bekijk recept
Kervelsoep
30-60 min -
Bekijk recept