Witloofroomsoep met garnalen

6
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 VOORBEREIDING:
  • 2
    - snij de ui, witte selder en witloof fijn
  • 3 BEREIDING
  • 4 Laat 2 eetl. boter smelten in een grote kookpan. Laat er de fijngesnipperde ui in glazig worden en voeg de selder en witloof toe. Laat 10 min. stoven.
  • 5 Bestrooi met 4 eetl. bloem en roer om
  • 6 Giet er, al roerend, de kippenbouillon bij en laat 20 min. zachtjes koken
  • 7 Mix de witloofsoep heel fijn. Doe er nu de garnalen bij. Hou de soep warm. Niet laten koken of de garnalen worden taai!!!!
  • 8 In een soepterrine klop je de eierdooier los, samen met de room en de fijn gesnipperde peterselie. Giet er de soep bij en meng goed dooreen.
  • 9 Dien onmiddellijk op en geef er stukjes stokbrood (lookbroodjes) bij

Witloofroomsoep met garnalen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofroomsoep met vis en rivierkreeftjes
Bekijk recept
Witloofroomsoep met garnalen
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofroomsoep met oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofroomsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept