- snij de ui, witte selder en witloof fijn"},{"@type":"HowToStep","text":"3. BEREIDING"},{"@type":"HowToStep","text":"4. Laat 2 eetl. boter smelten in een grote kookpan. Laat er de fijngesnipperde ui in glazig worden en voeg de selder en witloof toe. Laat 10 min. stoven."},{"@type":"HowToStep","text":"5. Bestrooi met 4 eetl. bloem en roer om"},{"@type":"HowToStep","text":"6. Giet er, al roerend, de kippenbouillon bij en laat 20 min. zachtjes koken"},{"@type":"HowToStep","text":"7. Mix de witloofsoep heel fijn. Doe er nu de garnalen bij. Hou de soep warm. Niet laten koken of de garnalen worden taai!!!!"},{"@type":"HowToStep","text":"8. In een soepterrine klop je de eierdooier los, samen met de room en de fijn gesnipperde peterselie. Giet er de soep bij en meng goed dooreen."},{"@type":"HowToStep","text":"9. Dien onmiddellijk op en geef er stukjes stokbrood (lookbroodjes) bij"}],"recipeYield":"6 "}