Roomsoep van grotchampignons met kervel

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak alle groenten schoon: pel de ui, trek de buitenste bladeren van de prei. Borstel de champignons proper, houd een 8-tal champignons apart voor de garnering. Snijd ui, preiwit, selderij en champignons grof. Smelt solo in een ruime soepketel en stoof de groenten er glazig in. Bestrooi met bloem, meng en laat even drogen op het vuur, om bloemsmaak te verwijderen.
  • 2 Voeg 3 liter water en 3 à 4 bouillonblokjes toe, kruid met pezo en het samengebonden kruidentuiltje. Breng aan de kook en laat zacht gaarkoken, ongeveer 30 minuten. Verwijder de kruidentuil en mix de soep fijn. Werk af met room, kruid naar eigen smaak bij met pezo.
  • 3 Snijd de rest van de champignons in fijne plakken. Doe in de soep en laat nog 5 min. goed doorkoken. Werk de soep af met verse gehakte kervel.

Roomsoep van grotchampignons met kervel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van King Crab met mayonaise, ansjovis en groene sla
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Doperwten-roomsoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenroomsoep met tuinkers
35 min
Bekijk recept
Kreeftensoep met mierikswortelroom
10 min Voorgerecht
Bekijk recept