Kippensoep in de wok

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de kipfilets een kwartiertje in het vriesvak en snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
  • 2 Overgiet de plakjes kipfilet met de sesamolie en roer goed om. Laat ze even marineren, zo blijven de stukjes kip mals en sappig.
  • 3 Breng de bouillon aan de kook met de selder en de sojasaus.
  • 4 Verhit de arachideolie in een wokpan en roerbak de gember en de knoflook zonder aan te kleuren, totdat de aroma's vrijkomen.
  • 5 Voeg nu de wortelschijfjes toe en roerbak ongeveer 2 minuten totdat de schijfjes mooi glazig zijn.
  • 6 Voeg de plakjes kipfilet toe en roerbak totdat tot er geen rauwe stukjes meer zijn.
  • 7 Overgiet alles met de bouillon en breng aan de kook.
  • 8 Voeg de paksoi, de sojascheuten en de shiitake toe en zet het vuur uit.
  • 9 Dit is belangrijk, omdat deze groenten gauw gaar zijn en ze zijn smakelijker als ze beetgaar zijn.1
  • 0 Breng de soep op smaak met pezo.1
  • 1 Verdeel de soep in warme kommen of diepe borden en bestrooi met de fijngesnipperde lente-uitjes.

Kippensoep in de wok is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept