Zoek
Kippensoep in de wok
4
20 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 enkele kipfilets
150 gr sojascheuten
1 stukje gember, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
3 selderstengels, stukjes van 1 cm gesneden
2 wortelen, in schijfjes gesneden
1 kleine paksoi, stukjes van 1 cm gesneden
4 lente-uitjes, fijngesnipperd
100 gr shiitake, in stukjes gesneden
8 dl kippenbouillon, blokje of kuipje
4 el lichte sojasaus
2 el sesamolie
1 el arachideolie
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Leg de kipfilets een kwartiertje in het vriesvak en snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
2
Overgiet de plakjes kipfilet met de sesamolie en roer goed om. Laat ze even marineren, zo blijven de stukjes kip mals en sappig.
3
Breng de bouillon aan de kook met de selder en de sojasaus.
4
Verhit de arachideolie in een wokpan en roerbak de gember en de knoflook zonder aan te kleuren, totdat de aroma's vrijkomen.
5
Voeg nu de wortelschijfjes toe en roerbak ongeveer 2 minuten totdat de schijfjes mooi glazig zijn.
6
Voeg de plakjes kipfilet toe en roerbak totdat tot er geen rauwe stukjes meer zijn.
7
Overgiet alles met de bouillon en breng aan de kook.
8
Voeg de paksoi, de sojascheuten en de shiitake toe en zet het vuur uit.
9
Dit is belangrijk, omdat deze groenten gauw gaar zijn en ze zijn smakelijker als ze beetgaar zijn.1
0
Breng de soep op smaak met pezo.1
1
Verdeel de soep in warme kommen of diepe borden en bestrooi met de fijngesnipperde lente-uitjes.
Kippensoep in de wok is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept