Zoek
Pompoensoep met tongsliertjes
8
45 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 3 à 4 kg pompoen
2 witten prei
dille of platte peterselie
2 uien
1 teentje knoflook
2 takjes witte selder
200 g boter
3 laurierblaadjes
3 l visfumet
1 l water
4 filet tong
200 g garnalen
4 tomaten
2 dl room
1 el gehakte kervel
1 el gehakte basilicum
2 el gehakte peterselie
groen van lente-uitjes
Bereiding
1
Snij een deksel van de pompoen en hol hem uit met een ijsschep. Snij prei, selder, knoflook
2
en uien klein en stoof aan in boter.
3
Voeg de stukjes pompoenvlees en laurier toe, giet visfumet en water bij.
4
Laat de soep 40' zacht koken, mix en zeef.
5
Bekleed de wand van 8 beboterde cilindervormpjes ( diam.8 cm) met tongfilets. Vul met
6
garnalen. Plaats de vormpjes in een braadslede, giet de visfumet in de slede en dek af met
7
aluminiumfolie.
8
Pel de tomaten. Snij het vruchtvlees in blokjes en doe bij de soep.
9
Klop de room half op en meng er de groene kruiden door.1
0
Dresseer de tongfilets opgerold met de garnalen in diepe borden, schenk de soep er 1
1
voorzichtig rond. 1
2
Versier met dille of platte peterselie.
Pompoensoep met tongsliertjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept