Soep van gele linzen en tomaat

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de tomaten in blokjes. Rooster de linzen in een pan op laag vuur tot ze lichtbruin kleuren. Was de linzen in een zeef en strooi ze terug in de pan. Voeg er de laurier, de boter en het water bij. Breng alles zacht roerend aan de kook en laat de linzen 30 min sudderen. Bak de mosterdzaadjes in een droge pan onder deksel. Als de zaadjes niet meer springen, voeg er snel na elkaar de fijngehakte pepers, het komijn, de gember en de kurkuma bij. Roerbak alles 20 sec. Giet de kruidenmix bij de linzen met een snuifje zout, het citroensap, de tomatenblokjes en de gehakte koriander. Kook de soep nog even flink door en dien meteen op.

Soep van gele linzen en tomaat is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept