Selderroomsoep met Stilton

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de prei, de uien en de selder fijn. Verbrokkel de stilton. Smelt wat boter in een ruime pan en doe er de fijngesneden groenten bij. Gier er de melk en de bouillon over. Laat het geheel 15 min op hoog vuur koken. Voeg een scheut witte wijn toe en laat nog 5 min doorkoken. Roer er 150 g van de verkruimelde stilton bij. Mix de soep glad en giet er room en nog wat witte wijn bij tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout. Laat de soep nog 2 min doorwarmen op matig vuur. Roer er net voor het opdienen de eidooiers door en werk af met wat kaas.

Selderroomsoep met Stilton is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Champignons met zoete-aardappelkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stilton met port en gekaramelliseerde peer
20 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kaaspie met gekaramelliseerde ui
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's blauwekaastaartjes met ingemaakte rode biet en honing
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Selderroomsoep met kaaskorstjes en noten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept