Griekse avgolemono

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de kippenbouillon en voeg er de rijst aan toe. Dek de pan af en laat de rijst langzaam gaar sudderen. Klop de eierdooiers met het citroensap op en schep er 5 dl van de kokende bouillon bij. Roer dit mengsel terug door de rest van de bouillon. Kruid licht met peper. Warm de soep tot ze net begint te dampen (de soep mag niet koken) en laat afkoelen. Dien de avgolemono op in gekoelde kommen. Leg er flinterdunne schijfjes citroen op en werk af met wat peterselie.

Griekse avgolemono is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Avgolemono (eier-citroensoep Uit Griekenland)
10-20 min -
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept