1 Stoof de sjalot glazig in de boter, doe het witloof erbij en stoof alles lichtjes aan.
2 Blus met de witte wijn en laat even stoven, voeg er de bouillon en de suiker aan toe en breng aan de kook, laat ongeveer 25 minuten koken.
3 Hak de forel fijn in een blender, voeg er de mosterd aan toe en meng met de room, kruid met grofgemalen peper.
4 Haal de forelroom uit de blender, maar spoel de beker niet uit.
5 Giet de soep in de blender en mix goed fijn.
6 Voeg er de dille en de bieslook (hou 2 el bieslook apart) aan toe en mix nog heel even.
7 Kruid de soep met pezo.
8 Schep de soep in grote warme kommen of diepe borden, doe er een soeplepel forelroom in, versier met bieslook.
9 PS: indien u geen blender heeft, mix de forelroom in een maatbeker met een staafmixer, haal de forelroom uit de maatbeker, mix de soep met de staafmixer en schep wat gemixte soep in de maatbeker roer goed om, doe alles terug bij gemixte soep, roer om.
Witloofsoep met gerookte forelroom is een recept van Solo Open Kitchen