Zoek
Lentesoep
4
30 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 stengels prei
1 stengel bleekselderij
1 krob sla
100 gram doperwten
1 blokje kippenbouillon met 1 liter water
4 sneden wit brood
1 eetlepel boter
3 eidooiers
zout en peper
Bereiding
1
1) Voeg de fijngesneden groenten evenals de erwtjes en wat peper en zout bij de bouillon.
2
2) Breng aan de kook en laat vervolgens 15 minuten op een laag vuur pruttelen.
3
Snijd de sneden brood in blokjes van circa 1,5 cm. Bak ze lichtbruin in een braadpan in de boter.
4
3) Klop in een kom de eierdooiers los en voeg er 4 eetlepels hete bouillon aan toe.
5
4) Neem de kookpan van het vuur en roer het eiermengsel door de soep.
6
5) Serveer met de broodkorstjes.
7
Tip: je kan de sla en erwten ook weg laten.
Lentesoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Lentesoep met gepocheerd ei
30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Lentesoep met ciabatta
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesoep Met Ciabatta
20-30 min -
Bekijk recept
Lentesoep Met Ciabatta
20-30 min -
Bekijk recept
Lentesoep met gepocheerd ei
30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Lentesoep met ciabatta
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesoep Met Ciabatta
20-30 min -
Bekijk recept
Lentesoep Met Ciabatta
20-30 min -
Bekijk recept