1 Schil de aardperen en snij ze in fijne plakjes, houd een handvol apart als garnituur.
2 Borstel de cantharellen schoon en snij de uiteindjes van de stelen af, houd de 20 kleinste apart als garnituur.
3 Pel de ui en snijd in plakjes, stoof deze samen met de aardpeer glazig in olijfolie.
4 Voeg de cantharellen toe, bak even mee, bevochtig alles met de bouillon.
5 Breng het geheel aan de kook en voeg de tijm en teentje knoflook toe, laat 25 minuten zachtjes sudderen.
6 Verwijder tijm en knoflook en mix de soep grondig, doe ze door een fijne zeef.
7 Verhit wat solo in een pan en bak hierin de overige schijfjes aardpeer goudbruin, voeg de cantharellen toe en laat deze even meebakken, voeg de salie toe en kruid met pezo.
8 Schep de soep in warme borden of soepkommen, schik de aardpeer/cantharellengarnituur in het midden.
Velouté van cantharellen en aardpeer is een recept van Solo Open Kitchen