Bloemkool- en gorgonzolasoep

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de ui fijn en fruit glazig in olijfolie. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snij de aardappel in kleine stukken. Doe ze bij de ui. Overgiet met bouillon en laat ca 20 min. koken.
  • 2 Kruid met peper en zout. Pureer de soep. Voeg de melk toe en verhit opnieuw. Voeg ook de verbrokkelde gorgonzola toe. Laat de kaas smelten en laat alles nog 5 minuten sudderen. Breng de soep op smaak met citroensap, mosterd, peper en zout. Versier met fijngesneden bieslook.

Bloemkool- en gorgonzolasoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-gorgonzolasoep met kalkoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met spinazie en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool - gorgonzolasoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spinazie-Gorgonzolasoep
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept