Bloemkoolsoep met mascarpone en mosterd

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui, de look en de prei fijn. Stoof ze met de laurier in wat boter onder deksel. Snij de bloemkool in roosjes en voeg ze toe. Giet er 7,5 dl water bij en kruid met peper en zout. Breng de bloemkool flink aan de kook. Draai het vuur lager en sudder de bloemkool in 25 min heel zacht. Verwijder de laurier en pureer de groenten met de mascarpone en de mosterd tot een gladde soep. Voeg water toe tot de gewenste dikte. Kruid de soep met peper en zout. Schep ze in kommen. Verkruimel de roquefort erover en serveer meteen.

Bloemkoolsoep met mascarpone en mosterd is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min Voorgerecht
Bekijk recept