Linzensoep met gepocheerd ei

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de linzen enkele uren. Hak de ui, de wortel, het preiwit en de look fijn. Bak ze glazig in wat olijfolie matig vuur zonder kleuren. Giet de linzen in een fijne zeef en spoel ze onder de kraan. Stort ze met de tijm bij de groenten. Kruid met peper en zout. Giet er de kippenbouillon en de wijn bij en breng de soep aan de kook. Zet het deksel op de pan en draai het vuur lager. Verwijder de tijm. Mix de soep en kruid met peper en zout. Roer er de room door. Pocheer net voor het opdienen de eieren in ruim kokend water met een scheut azijn. Lepel de soep in kommen. Schep er de gepocheerde eieren op en werk af met enkele druppels olijfolie.

Linzensoep met gepocheerd ei is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Linzensoep met bleekselderij
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensoep met spinazie en makreel
380 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensoep met bloemkool
15 min-
Bekijk recept
Wortel-linzensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept