1 Ontvel en ontpit de tomaten. Hak het vruchtvlees grof. Roerbak de amandelen 5 min in een scheutje olijfolie. Snipper de look en bak ze 3 min mee. Roer er het tomatenvlees en de gesnipperde peterselie door. Laat alles 5 min sudderen. Voeg er de kikkererwten bij en haal de pan van het vuur. Snij de kabeljauw in 4 porties. Leg ze naast elkaar in een pan en overgiet ze met wat visbouillon. Kruid met wat peper en pocheer de vis gaar. Giet de rest van de visbouillon bij de tomaten en de kikkererwten en breng aan de kook. Snij de steeltjes van de spinazie en roer de blaadjes door de soep. Kruid met peper en zout. Schep de gepocheerde vis in diep borden. Giet het pocheervocht bij de soep en warm door tot de spinazie zacht is. Schep de groentesoep over de vis en serveer meteen.
Kabeljauwsoep met spinazie en kikkererwten is een recept van Solo Open Kitchen