Soep van schorseneer en look

4
75 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schrob de schorseneren schoon en schil ze. Hak ze fijn en leg ze even in een kom water met het citroensap om verkleuren te voorkomen. Haal de teentjes look uiteen. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Rooster ze 20 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat ze afkoelen en haal ze uit hun jasje. Hak de uien fijn en fruit ze glazig in wat olijfolie. Schil de aardappel en snij ze in blokjes. Bak ze 5 min mee met de ui. Voeg er de kippenbouillon, de laurier, de tijm, de look, de uitgelekte linzen en de stukjes schorseneer bij. Breng aan de kook en laat de soep 20 min sudderen tot de schorseneer zacht is. Verwijder de laurier en de tijm. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout. Lepel de soep in kommen en werk af met een scheutje room.

Soep van schorseneer en look is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mousse met geitenkaas en tartaar van gegrilde paprika’s
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Plattekaas met bieslook en sjalot
20 min
Bekijk recept
Varkensmignonette met gremolata en tarwe
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept