Zoek
Camembertsoep met Duvel
4
60 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 el boter
300 gr aardappelen in blokjes gesneden
300 gr fijngesnipperde uien
300 gr courgettes in blokjes gesneden
2 sneetjes verkruimelde grote witte boterhammen zonder korst
33 cl Duvel
2 halfrijpe Camemberts zorgvuldig ontdaan van de korst
3 kippenbouillonblokjes
1 groentenbouillonblokje
peper en zout
fijngesnipperde peterselie
Bereiding
1
Los de 3 kippenbouillonblokjes en 1 groentenbouillonblokje op in 2 liter kokend water.
2
Fruit de fijngesnipperde uien in een ruime pan tot ze glazig zijn.
3
Voeg de aardappelen en het brood toe en laat 4 minuten stevig stoven.
4
Af en toe omroeren.
5
Voeg de courgettes toe en laat nog enkele minuten stoven.
6
Snij de camemberts in dobbelsteentjes en breng ze samen met 1 liter bouillon in de pan.
7
Verhit tot hoge temperatuur. NIET laten koken.
8
Voortdurend roeren.
9
Laat de kaas volledig smelten en oplossen.1
0
Hou de soep een vijftal minuten heet, verhinder het aan de kook komen door de rest van de bouillon in de pan te gieten.1
1
Breng weer tot net aan het kookpunt en zet van het vuur af.1
2
Mix de soep grondig. Kruid bij met peper en zout.1
3
Voeg het flesje Duvel toe, roer goed door en zeef tenslotte de soep.1
4
Versier net voor het opdienen met fijngehakte peterselie.
Camembertsoep met Duvel is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Mini-pizza van de barbecue
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Vlaams stoofvlees met Duvel
170 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van varkensvlees met Duvel
180 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Heten Duvel
0 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Camembertsoep Met Champignons
10-20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Camembertsoep(écht lekker!!)
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Camembertsoep
0 min
Bekijk recept