1 Schil de aardperen en snijd ze in fijne plakjes. Houd een handvol plakjes apart als garnituur.
2 Maak de cantharellen schoon met behulp van een borsteltje en snijd het uiteinde van de steeltjes af. Houd 20 kleine cantharellen apart als garnituur.
3 Pel de ui en snijd in fijne plakjes. Stoof deze samen met de aardpeer glazig in wat Solo Vloeibaar. Voeg nu de cantharellen toe en bevochtig alles met de gevogeltebouillon. Breng het geheel aan de kook en voeg de tijm en knoflook toe. Laat de soep 25 à 30 minuten zachtjes trekken, verwijder de tijm en de knoflook en mix de soep grondig met een staafmixer of in een blender. Zeef de soep door een fijne zeef.
4 Smelt een weinig Solo in een pan en bak hierin de overige schijfjes aardpeer goudbruin. Voeg de resterende cantharellen toe en bak ze kort mee, kruid met peper en zout en voeg de fijngesneden salie toe.
5 Verdeel de soep over de borden en schik er telkens het garnituur bij in het midden.
Velouté van cantharellen en aardpeer met salie is een recept van Solo Open Kitchen