Zoek
Romige bieslooksoep
4
45 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 uien
2 teentjes look
3 bosuitjes
300 g aardappelen
30 g boter
1 l kruidenbouillon
200 g fijngehakte peterselie
1 dl room
peper en zout
Bereiding
1
Pel en snipper de uien en de look.
2
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
3
Maak de bosuitjes schoon, snij ze in dunne ringetjes en hou het groen apart voor de garnering.
4
Verwarm de boter en fruit de ui met de look op een laag vuur in ca. 5 min. goudgeel en glazig.
5
Voeg de aardappelstukjes en het wit van de bosuitjes toe en fruit ze 3 min. mee.
6
Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de bouillon op een laag vuur 30 minuten koken.
7
Pureer de soep met de staafmixer en laat ze nog eens doorkoken.
8
Dien op met wat bosuiringetjes en het bieslook voor de garnering.
9
Eet smakelijk.
Romige bieslooksoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tomaat, selder en bieslooksoep
0 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
bieslooksoep met gerookte zalm
45 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bieslooksoep
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Romige Bieslooksoep
30-60 min -
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept