Spruitjessoep

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de ajuin schoon en snij hem in stukjes van ongeveer ½ cm. Maak de spruitjes schoon en leg een handvol kleine spruitjes opzij voor de garnituur. Snij de rest in kleine stukjes.
  • 2 Maak de prei, de selder en de aardappelen schoon en snijd ze in grove stukken.
  • 3 Laat de vetstof goed heet worden en laat er de ajuin goudgeel in bruinen.
  • 4 Voeg er de gesneden prei, selder en aardappelen aan toe en doe er een klein beetje water bij, laat alles enkele minuten stoven met gesloten deksel.
  • 5 Voeg de groentebouillon toe, sluit de kookpan af en breng alles aan de kook. Matig het vuur en laat zachtjes gaarkoken.
  • 6 Steek de soep door met een mixer of een roerzeef en laat opnieuw een 5-tal minuten doorkoken.
  • 7 Bereid ondertussen de versiering:
  • 8 Snij de kleine spruitjes kruisgewijs in aan de stengelzijde (zo worden ze overal gelijkmatig gaar) en kook ze gaar in zoutwater zonder deksel. Verfris ze onder koud water.
  • 9 Maak de wortelen schoon en snij ze in heel fijne julienne. Kook ze heel even in licht gezouten water en verfris ze onder koud water.1
  • 0 Voeg de versiering bij de soep en breng ze op smaak met peper en zout.1
  • 1 Werk af met fijngehakte peterselie en dien onmiddellijk op.1
  • 2 Eet smakelijk.

Spruitjessoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spruitjessoep Met Worst
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Spruitjessoep Met Pijnboompitten
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Spruitjessoep
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Brusselse Spruitjessoep
30-60 min -
Bekijk recept

Spruitjessoep Met Worst
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Spruitjessoep Met Pijnboompitten
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Spruitjessoep
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Brusselse Spruitjessoep
30-60 min -
Bekijk recept