Zoek
Bloemkoolsoep met ossentong
4
40 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 l blanke fond
3 uien
3 preiwit
1 bloemkool
75 g margarine
100 g bloem
kerriepoeder
2 dl room
peper en zout
Voor de garnituur:
150 g ossentong
bloemkoolroosjes
Bereiding
1
Een gevogeltefond of blanke fond bereiden. (eventueel bouillonblokjes).
2
De ui en de prei grof snijden.
3
Reinig de bloemkool en verdeel in roosjes. (enkele apart houden om te garneren).
4
Stoof de ui en de prei in boter. Bestrooi met kerriepoeder en bloem, goed mengen en laten drogen en bevochtig met de bouillon.
5
Breng aan de kook en voeg de bloemkool toe.
6
Kruid met peper en zout en laat gedurende 25 minuten zachtjes koken.
7
Bereid de garnituur:
8
Kook de bloemkoolroosjes gaar en snij de ossentong in julienne.
9
Mix de soep en doe ze door een roerzeef.1
0
Breng op smaak en werk af met room.1
1
Voeg de bloemkoolroosjes en de ossentong toe.1
2
Bestrooi de soep met kerriepoeder.1
3
Eet smakelijk.
Bloemkoolsoep met ossentong is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Champignons gevuld met gerookte ossentong
45 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges met Devonshiresaus
Bekijk recept
Gegratineerde appel met ossetong
Bekijk recept
Gegratineerde appel met ossetong
Bekijk recept
Indiaase bloemkoolsoep
25 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept