Zoek
Romige paprika soep met gamba's en artisjokken
6
15 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 rode paprika's
olijfolie
100 ml witte wijn
700 g tomatenbasis
3 Knorr Bouillonketeltjes Kip
3 takjes basilicum
6 gamba's
3 artisjokharten
2 soeplepels kappertjes
zure room
Bereiding
1
Snijd de paprika in blokjes en bak ze op hoog vuur in een scheut extra vergine olijfolie.
2
Blus ze met witte wijn en voeg de tomatenbasis toe.
3
Laat het geheel 5 minuten op hoog vuur doorkoken.
4
Pureer het mengsel met de mixer.
5
Breng 750 ml water aan kook en voeg 3 Knorr Bouillonketeltjes Kip toe.
6
Voeg het mengsel van de groenten toe en haal van het vuur.
7
Breng de soep indien nodig op smaak met peper en zout.
8
Verwarm de soepborden voor in een warme oven.
9
Kruid de gamba's met peper en zout, bak ze op hoog vuur in een beetje olijfolie en laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier.1
0
Snijd de artisjokken in plakjes en vermeng ze met de kappertjes, de gamba's en de gehakte basilicum.1
1
Maak hiermee een bergje in het midden van elk bord.1
2
Schep de soep eromheen en schep er een klein bolletje zure room op.
Romige paprika soep met gamba's en artisjokken is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept