Romige paprika soep met gamba's en artisjokken

6
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de paprika in blokjes en bak ze op hoog vuur in een scheut extra vergine olijfolie.
  • 2 Blus ze met witte wijn en voeg de tomatenbasis toe.
  • 3 Laat het geheel 5 minuten op hoog vuur doorkoken.
  • 4 Pureer het mengsel met de mixer.
  • 5 Breng 750 ml water aan kook en voeg 3 Knorr Bouillonketeltjes Kip toe.
  • 6 Voeg het mengsel van de groenten toe en haal van het vuur.
  • 7 Breng de soep indien nodig op smaak met peper en zout.
  • 8 Verwarm de soepborden voor in een warme oven.
  • 9 Kruid de gamba's met peper en zout, bak ze op hoog vuur in een beetje olijfolie en laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier.1
  • 0 Snijd de artisjokken in plakjes en vermeng ze met de kappertjes, de gamba's en de gehakte basilicum.1
  • 1 Maak hiermee een bergje in het midden van elk bord.1
  • 2 Schep de soep eromheen en schep er een klein bolletje zure room op.

Romige paprika soep met gamba's en artisjokken is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept