1 Fruit de gehakte sjalotten 5 min. in 3 eetlepels warme olie in een kookpan. Doe er de soepgroenten bij, de gepelde tomaten, de venkel, de bouillon, peper en zout. Breng het geheel aan de kook en laat het 40 min. koken op een matig vuur.Ondertussen meng de tomatenpuree met de witte wijn, de saffraan, de steranijs, de geperste look, de saffraandraden,de pernod of ricard, de cayennepeper, peper en zout. Als de kooktijd voorbij is, mixt u de basis van de soep.Zeef de soep door een chinees. Voeg er de mengeling op basis van tomatenpuree eraan toe. Laat de bereiding 15 min. koken op een matig vuur. Ondertussen de vis pocheren in groente bouillon. Bak de gamba in olie met look.
2 Verdeel de soep in de kommen. Versier met stukjes vis en garnaaltjes, op de rand worden de gambas gelegd. Dien ze onmiddellijk op.