Gemarineerde makreel in een koud soepje van

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de komkommer en snijd de kern weg. Snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes van een halve cm. Houd de schil en de kern bij.
  • 2 Breng water, azijn, mirin, ui en wat zout aan de kook. Strooi de gehakte kruiden bij de komkommerblokjes. Giet het kokende mengsel over de komkommer. Laat minstens een uur marineren.
  • 3 Schil de sjalot, prei en aardappel. Laat de groenten, samen met de in stukken gesneden halve komkommer en de kern en de schil van de eerste komkommer, aanstoven in een klontje Solo gedurende 5 minuten.
  • 4 Giet de kippenbouillon bij de groenten. Laat een half uur zacht koken.
  • 5 Voeg dan de rozemarijn en de mascarponekaas toe. Mix de soep en doe door een zeef. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast.
  • 6 Maak een paar fi jne, kruisvormige insnijdingen langs de velkant van de makreelfi lets. Meng het limoensap, de sushi-azijn en de olijfolie. Overgiet de makreelfi lets met het mengsel. Laat minstens een half uur marineren.
  • 7 Schep de soep in koude soepborden. Dep de makreelfilets droog en peper en zout ze. Leg in het soepje. Werk af met blokjes gemarineerde komkommer.

Gemarineerde makreel in een koud soepje van is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJsje van kiwi met munt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept