Zoek
Oosters mosselsoepje
4
25 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 el arachideolie
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
4 stengels citroengras
4 cm verse gember
1 kg mosselen
8 dl water
2 el oosterse vissaus
2 dl kokosmelk
1 bussel koriander
4 lente-uitjes
fijn zeezout
zwarte peper
Bereiding
1
Was de mosselen en gaar deze op hoog vuur onder gesloten deksel. Schud regelmatig op. De mosselen zijn gaar wanneer ze allemaal open zijn.
2
Schep de mosselen uit de pot en giet het kookvocht door een fijne zeef.
3
Snipper de knfolook en de chilipepers. hak het binnenste van het citroengras en de gember.
4
Fruit knoflook, chilipepers, gember en citroengras in de arachideolie. Bevochtig met het water, de kokosmelk en de vissaus. Laat opkoken.
5
Voeg de mosselen en het gezeefde kookvocht toe.
6
Kruid met zout en peper.
7
Snijd de koriander en lente-ui fijn en werk het mosselsoepje hiermee af. Serveer.
Oosters mosselsoepje is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Mosselsoepje
45 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselsoepje met kokosmelk
60 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselsoepje geparfumeerd met saffraan
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselsoepje met safraan en broccoli
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Oosters vispakketje met gewokte andijvie
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in exotische saus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met oosters gekruide kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kastanjechampignons met sojasaus en bosui
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept