Bouillon van ossenstaart met knolselder

4
180 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bind de tijm, laurier en peterselie samen met wat keukentouw.
  • 2 Braad de stukken ossenstaart aan in een weinig olie tot ze mooi bruin gekleurd zijn.
  • 3 Giet het vet af en doe de ossenstaart in een grote pot met kruidentuiltje, wat zout, de geschilde wortelen, 1/4 knolselder, geschild en in grove stukken gesneden. Verwarm alles tot tegen het kookpunt aan.
  • 4 Snijd de uien ongepeld in twee en verwijder eventuele loszittende schilletjes, leg een vel alufolie in een pan met dikke bodem en leg er de uien met de opengesneden kant naar beneden toe op. Verwarm de uien tot er geen vocht meer uitkomt en ze konkerbruin zijn. Voeg de uien bij de bouillon en laat alles 3 à 4 uur zachtjes trekken. Schuim hierbij de bouillon regelmatig af en zorg ervoor dat de bouillon zeker niet begint door te koken, en dat de osssenstaart blijft onderstaan.
  • 5 Snijd ondertussen de overige knolselder in kleine blokjes. Maak de bospaddenstoelen goed schoon, snijd de paddenstoelen op gelijke grootte indien nodig.
  • 6 Zeef de bouillon en haal het vlees van e botten, snipper het vlees fijn.
  • 7 Gaar de knolselderblokjes verder in de bouillon (10 à 15 min.) Voeg, voor het doorgeven, de paddenstoelen toe, laat nog 1 minuut zachtjes koken. Voeg de sherry toe.
  • 8 Verdeel de soep over voorverwarmde borden of kommetjes met daarin het fijngesnipperde ossenstaartvlees. Werk af met fijngesnipperde platte peterselie.

Bouillon van ossenstaart met knolselder is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wintergroenten met tomme en ham
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nems uit de tuin
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Entrecote met knolselder, koolrollade en aioli
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw in kruidenkorst en spinazierisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept