1 Kleine roosjes van de bloemkool snijden, beetgaar koken in gezouten water, moeten nog krokant zijn, afgieten, het vocht bijhouden. De roosjes dienen als de garnituur.
2 De rest van de bloemkool, het preiwit en de bleekselder in grove stukken snijden.
3 Aardappel schillen en in grove stukken snijden
4 Smelt wat solo in een hoge kookpot, stoof hier de ui in aan.
5 Voeg nu de porei, selder en de bloemkool toe, laat even meestoven.
6 Doe het kookvocht van de bloemkoolroosjes bij de groenten en vul verder aan met water tot 2 liter.
7 Als de soep kookt, de bouillonblokjes en de aardappelen toevoegen.
8 Laat ongeveer 30 minuten gaarpruttelen.
9 Soep van het vuur nemen, even laten afkoelen en dan grondig mixen, op smaak brengen met pezo. 1
0 Wenst u een fijne feestsoep, de soep door een puntzeef zeven.1
1 De soep even laten opkoken en opdienen in warme borden, garneren met de bloemkoolroosjes, de garnaaltjes en gehakte peterselie, eventueel met een scheutje room.