Bloemkoolsoep

10
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kleine roosjes van de bloemkool snijden, beetgaar koken in gezouten water, moeten nog krokant zijn, afgieten, het vocht bijhouden. De roosjes dienen als de garnituur.
  • 2 De rest van de bloemkool, het preiwit en de bleekselder in grove stukken snijden.
  • 3 Aardappel schillen en in grove stukken snijden
  • 4 Smelt wat solo in een hoge kookpot, stoof hier de ui in aan.
  • 5 Voeg nu de porei, selder en de bloemkool toe, laat even meestoven.
  • 6 Doe het kookvocht van de bloemkoolroosjes bij de groenten en vul verder aan met water tot 2 liter.
  • 7 Als de soep kookt, de bouillonblokjes en de aardappelen toevoegen.
  • 8 Laat ongeveer 30 minuten gaarpruttelen.
  • 9 Soep van het vuur nemen, even laten afkoelen en dan grondig mixen, op smaak brengen met pezo. 1
  • 0 Wenst u een fijne feestsoep, de soep door een puntzeef zeven.1
  • 1 De soep even laten opkoken en opdienen in warme borden, garneren met de bloemkoolroosjes, de garnaaltjes en gehakte peterselie, eventueel met een scheutje room.

Bloemkoolsoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min Voorgerecht
Bekijk recept