Pannenkoekensoep met basilicum

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mix de basilicum met de melk in een blender of met behulp van een staafmixer en giet door een zeef.
  • 2 Klop de eieren los met de olijfolie, bloem en het zout, zorg dat je geen klonters meer hebt, voeg dan geleidelijk aan de basilicummelk erbij en laat het beslag even rusten.
  • 3 Dop de boontjes, blancheer ze 4 à 5 minuten in kokend gezouten water en verfris de boontjes in ijskoud water.
  • 4 Snijd de boontjes in kleine stukjes. Snipper de lente-uitjes fijn.
  • 5 Breng de bouillon aan de kook en kruid met peper van de molen en zeezout.
  • 6 Bak een 5-tal mooie pannenkoeken met een beetje Solo van het beslag en rol ze stevig op.
  • 7 Snijd de pannenkoeken in schijfjes van ongeveer 0,5 cm dik en verdeel ze over de borden. Verdeel de boontjes en lente-uitjes erover en overgiet met de hete kippenbouillon.

Pannenkoekensoep met basilicum is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Pannenkoekensoep
20-30 min -
Bekijk recept
Pannenkoekensoep
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Pannenkoekensoep
0 min
Bekijk recept