Knoflook - kaassoep met krokante spekreepjes

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het spek in stukjes. Smelt ongeveer de helft van de boter in een ketel en bak de spekstukjes krokant, samen met de knoflook. Haal het spek eruit en hou het apart voor de afwerking. Schep de bloem bij de gefruite knoflook en giet er geleidelijk de bouillon bij. Blijf roeren tot je een gebonden massa krijgt. Voeg de kaas in kleine porties toe en laat het zachtjes smelten op een laag vuur. Snij het brood in blokjes en bak die goudgeel in de rest van de boter. Breng de soep op smaak met peper en roer er het bieslook onder. Schenk de soep in individuele kommetjes en werk af met stukjes krokant spek en wat geraspte kaas. Serveer de broodkorstjes er apart bij.

Knoflook - kaassoep met krokante spekreepjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taugétortilla
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept