1 Snijd het hart uit de kropsla. Haal alle bladeren van elkaar, was ze en droog ze. Gebruik ook de buitenste bladeren en snijd de nerven zeker niet weg. Snijd de worteltjes en het bovenste deel van het loof van de lente-uitjes weg, maar laat er nog een stuk van het groen aan. Maak de prei schoon en snijd ze in ringetjes.
2 Verhit de olie. Fruit er de prei en het knoflook in. Voeg de slabladeren en de bouillon toe en laat 5 minuten koken. Voeg de lente-uitjes toe en laat nog 5 minuten koken. Schep de slabladeren en de lente-uitjes uit de bouillon en voeg nu de doperwtjes toe. Laat 10 minuten koken. Pureer de soep tot een glad mengsel en kruid royaal met peper en zout.
3 Schik de slabladeren in het midden van verwarmde borden. Schep er de soep omheen en versier met lente-uitjes en muntblaadjes.
Soep van kropsla, doperwten en lente-uitjes is een recept van Solo Open Kitchen