1 Maak eerst de bouillon. Laat de kippenbouillon 30 minuten zachtjes trekken met de Chinese kool, lente-uitjes en de gember. Zeef de bouillon.
2 Maak ondertussen de basis klaar, snipper de knoflook fijn en laat deze even aanstoven in de sesamolie, voeg de misopasta en de sojasaus toe en laat alles even onder deksel opwarmen.
3 Meng de rode-misopasta met de tandoorikruiden (optioneel), de olie en de suiker en bestrijk hiermee de varkensfilet. Laat het varkensvlees 20 minuten marineren.
4 Snijd de tofu in blokjes van 1 cm op 1 cm
5 Snipper de lente-uitjes fijn en snijd de chilipeper in heel fijne reepjes.
6 Snijd de shiitakepaddenstoelen in schijfjes.
7 Dep het varkensvlees af en bak het op een laag vuur in een weinig Solo aan alle zijden mooi aan. Laat het vlees afgedekt zachtjes verder garen in de pan. Kook de sobanoedels gaar volgens de verpakking.
8 Verdeel de tofublokjes en de sobanoedels over 4 voorverwarmde soepkommen.
9 Kluts de eieren en laat ze door een zeef druipen boven de warme, niet-kokende soep.1
0 Giet de hete soep over de noedels en werk af met vierkantjes nori (deze kan je knippen met een keukenschaar), de lente-uitjes, chili en tot slot enkele plakjes varkensfilet.
Miso ramen japanse noedelsoep met miso is een recept van Solo Open Kitchen