Noordzeevissoep

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hou enkele stukjes wijting apart voor versiering.
  • 2 Verwijder de stengels van de peterselie, hou apart, hak de peterselie fijn.
  • 3 Schil de wortelen en snij grof, snij ook de selderij en de gepelde uien grof.
  • 4 Fruit de ongepelde garnalen in olijfolie en voeg er de grof gesneden groenten aan toe en 1 fijngehakt teentje knoflook.
  • 5 Voeg er de wijtingfilets bij en het kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels samengebonden).
  • 6 Bevochtig met 2 liter water of visfumet, laat een 20 tal minuten pruttelen.
  • 7 Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep.
  • 8 Doe de soep door een chinois (puntzeef).
  • 9 Kruid de soep met pezo, paprikapoeder en saffraandraadjes.1
  • 0 Doe nu de stukjes wijtingfilet en de gepelde garnalen in de soep.1
  • 1 Schep de soep in warme soepkommen, bestrooi met de gehakte peterselie.1
  • 2 Serveer de soep met wat rouille en met knoflook ingewreven toastjes.

Noordzeevissoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Noordzeevissoep
60 min Voorgerecht
Bekijk recept

Noordzeevissoep
60 min Voorgerecht
Bekijk recept